Seksi
Nimimerkki: :)(:

Alkoivatko kuukautiset jos tulee ruskeaa vuotoa?

Hei! Itsetyydytin pari viikkoa sitten, ihan vain laitoin sormen klitorikselle. Sen jälkeen tuli ruskeaa vuotoa ja kai vähän vaaleanpunaista, en muista tarkkaan. Sama tapahtui pari päivää myöhemmin ja tuli sellainen ruskea klimppi. Mitään vuoto ei ole tullut sen jälkeen itsetyydyttäessä, eikä muutenkaan. Johtuuko vuoto itsetyydytyksestä vai alkoivatko minun kuukautiset ensimmäistä kertaa. Ja pitääkö olla huolissaan, kun olen 15.v, eikä kuukautiset ole vielä alkaneet, jos äskeinen ei sitä tarkoita?

Heippa! Kiitos kysymyksestäsi! Valitettavasti viestisi perusteella on vaikea arvioita sitä, oliko kyseessä ensimmäinen kuukautisvuotosi vai ei. On kuitenkin hyvin mahdollista, että ne olivat kuukautisesi.

Kuukautiset alkavat tavallisesti 10 – 16 ikävuoden välillä. Ensimmäinen vuoto on usein punertavaa tai rusehtavaa vuotoa. Vuotoa voi tulla vähän, ja se voi kestää muutaman päivän ajan. Toisaalta vuoto voi olla myös runsaampaa, selkeästi veristä vuotoa ja kestää useammankin päivän. Vuotopäiviä on normaalisti 3–7. Voisitkin tästä lähtien kantaa repussasi tai laukussasi mukana kuukautissuojia, kuten pikkuhousunsuojia tai siteitä vuotojen varalta. Alkuvaiheessa kuukautiset voivat olla hyvinkin epäsäännölliset, joten älä ihmettele, jos menee useampi kuukausi ennen seuraavaa vuotoa. Odottele vain rauhassa 😊

Käy lukemassa vielä lisää menkoista Fressiksen artikkelista ja lue myös Fressiksen vastauksia muiden nuorten lähettämiin kysymyksiin kuukautisten alkamisesta.

Jos seuraavia kuukautisia ei tunnu kuuluvan, eivätkä kuukautiset ala 16 ikävuoteen mennessä, suosittelen että menet juttelemaan asiasta kouluterveydenhoitajan kanssa. 😊 Huolestua siitä ei kuitenkaan tarvitse.

Kivaa elokuuta!

Oliko vastauksesta hyötyä?