Yleinen

3 × hyödy töissä savuttomuudesta

3 × hyödy töissä savuttomuudesta
  1. Kokin tärkeä työväline, haju- ja makuaisti, heikentyy tupakoinnin seurauksena­ – kokki voi maustaa ja maistaa ruoan väärin. Kokin tulee toimia hygieenisesti ruoan valmistuksen kaikissa vaiheissa, eikä hän voi lähteä tupakalle keiton poristessa liedellä. Haluaisitko itse syödä ruokaa, joka on kokkailtu nikotiinin ­kellastamilla sormenpäillä?
  2. Lähihoitaja on lähellä toista ihmistä, jolloin puhtaus ja tuoksuttomuus on tärkeää. Sairaiden potilaiden vastustuskyky on heikko. Esimerkiksi astma voi pahentua hoitajan haistessa vahvasti tupakalle. Lasten kanssa työskentelevä lähihoitaja näyttää lapsille esimerkkiä. Lapsi ei halua kivuta tupakanhajuisen hoitajan syliin. Tupakointi myös heikentää jaksamista fyysisessä työssä.
  3. Autoasentajan työ on fyysistä. Tupakoimaton jaksaa paremmin työskennellä raskaissa asennoissa eivätkä vieroitusoireet häiritse keskittymistä.Tupakan haju tarttuu herkästi autojen tekstiileihin ja alentaa autojen arvoa. Autohalleissa voi olla räjähdysherkkiä aineita, joten tupakan sytyttäminen ja polttaminen ovat myös paloturvallisuusriski.

Katso myös

Kysymys
SeksiYleinen
Nimimerkki: Jarruu
Voiko rinnan raju litistyminen vaikuttaa sen kasvuun? Rintani alkoivat kehittyä noin 11-vuotiaana. Samoihin aikoihin(rintojen nuppuasteella) olin miltei onnettomuudessa. Siinä meillä oli äkkijarrutus 80km/h vauhdista ja paiskauduimme auton turvavöitä vasten. Turvavyöt pelastivat...
Fressis

Moikka!

Ikävä kuulla, että jouduit nuorempana kolariin. Hyvä, ettei siitä kuitenkaan koitunut sinulle mitään sen vakavampaa.

On täysin normaalia, että rinnat ovat keskenään hieman eri kokoiset. Emme osaa ottaa kantaa siihen, voiko onnettomuudella olla tähän jotain osuutta, mutta todennäköisenä emme sitä kuitenkaan pidä.

Voit lukea lisää rintojen kehityksestä Hyvä kysymys -sivuston artikkelista.

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
LiikeYleinen
Nimimerkki: Poika
Voiko murrosiän kehitys pysähtyä jos lyö päänsä? Aika outo kysymys, mutta tuli mieleen, että voiko murrosikä pysähtyä, jos keulii ”ympäri” pyörällä ilman kypärää ja lyö pienesti pään maahan. Ps en saanut...
Fressis

Moikka!

Ei huolta, tällainen tilanne ei varmastikaan aiheuta murrosikäsi pysähtymistä. Jos sinulla on kuitenkin jäänyt kaatumisesta kipuja tai asia muuten huolettaa sinua, suosittelen sinua olemaan yhteydessä kouluterveydenhoitajaan. Hänen kanssaan voit keskustella tapahtuneesta ja muutenkin murrosikäsi etenemisestä tarkemmin. Lisätietoa murrosiän kehitykseen liittyvistä asioista voit lukea myös Hyvä kysymys -sivuston artikkeleista.

Suosittelen myös vahvasti, että käytät kypärää aina kun hyppäät pyörän selkään. Se on turvallisuutesi kannalta fiksu teko. 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?
Artikkeli
MieliYleinen

Hyvät elintavat, parempi mieli

Terveelliset elintavat tukevat mielen hyvinvointia. Kun mieli voi hyvin, on myös enemmän voimavaroja tehdä muita hyviä valintoja omassa arjessa.